11 Temmuz 2010 Pazar

MTT' lerde Orta ve Son safhalarda Nasıl Oynamalıyız? 2. bölüm


Orta Stack ile Oynamanın zorlukları

Çip miktarınız ile körbahis arasındaki oran Poker Turnuvaların yani MTT 'lerin ortalarında azalır. Ve ante denilen her oyuncudan her elde zorunlu alınan küçük çiplerle pot önemli ölçüde büyür.

Averaj çip miktarı 25-40 bb olur. Bu direkt push yani rest için çok büyük; efektif bir pre-flop oynu içinde çok küçüktür.

Bu yüzden Tight yani sıkı oynamalısınız. Sakın Loose oyuncuların sizin sinirlenizi germesine izin vermeyin. İyi elleri bekleyin ve onaları agresif oynayın.



Gerçek Yarışma Turnuva ortasında; orta seviye çiplerle başlar; Artık her raise yani artış yapmanız sizin %10 luk bir çipinizi riske etmeniz demektir. Çok loose oynamayı kaldıramayabilirsiniz. Aynı zamanda çok dikkatli raiseleriniz yapın. Ve Tehlike yaratacak ortamlardan kaçının.

Artık artıranları görmeyi bırakıyoruz. Neden mi? Artıran gördüğünüzde mutlaka flop ta bir tane daha artış yiyeceksiniz. Eğer elinizde marjinal el varsa bu sizi Turn de yani açılan 4. kağıtta pota bağlayacak. Ve Pot sizin Stack yani Çip miktarınız kadar olacak. Çok Problemli bir dönemdir burası Turnuvalarda...

Artık M sistemi üzerine yoğunlaşmak gerekecek. Bu tip problemleri M sistemini bilmeden çözmek zordur. Ve unutmayın ancak rakibinizin çipi kadar kazanabilirsiniz.

http://www.pokersax.com/?acode=holdemturkiye

1.Bölüm

3.Bölüm



4.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder