11 Temmuz 2010 Pazar

No limit Büyük Çip Stratejisinde Flop Öncesi Oyun (Fullring) 2. bölüm



Başlangıç Elleri Listesi ? Hangi Ellerle Oynamalıyız?

HoldemTurkiye.com olarak sizlere bazı büyük poker yazarlarından, strateji sitelerinden ve önemli oyuncuların pokere başlarken kullandığı listeyi hazırladık.

Liste 4 katogoriye ayrılıyor.

* Başlangıç eliniz
* Rakiplerinizin sizden önceki hareketleri
* Pozisyonunuz
* Başlangıç elinizi nasıl oymanız gerektiği rakiplerinizn hareketleri ve Pozisyonunuza bağlı olarak ?


Sol sütunda başlamanız gerekn eller var. Her el sadeleştirilmiştir. AA, İki As anlamına gelir. 99 iki dokuzdur. Eğer elinize gelen kağıt bu listede yoksa oynamayınız.

Aynı renkten olan kağıtlar küçük s ile belirtilmiştir. AK s demek As ve Papazın aynı renkte olduğu anlamına gelir. Bu (sinek, maça, kupa, karo) herhangi bir renk olabilir.

Aynı renkten olmayanlar ise küçük o ile belirtilmiştir. AK o ; As ve Papazın farlı renklerden olduğu anlamına gelir.

İkinci kolonda ; Rakibinizin sizden önce yaptığı hareketlere göre hangi eli oynayacağınız gösterilmiştir. Ön pozisyondan gelen bir artırma güçlü bir eli hisstettirir.

Üçüncü kolonda ; Pozisyonunuz gösterilir.

20 Gör ne demektir? Daha önce belirttiğimiz gibi eğer rakibinizin artırdığı çip sayısı x 20 kadar çipi varsa bu eli görebiliriz.

Elimizde 55 var %12 civarı set gelme ihtimalimiz var. Flopta; Bu set i yalarsak AA gibi ellerden bütün buy-inn 'i alma ihtimalimiz var. Matematiksel olarak yeterli çip miktarı varsa yükseltilen çip miktarı uzun vadede kar olarak geri dönecektir.

Bu Stratejileri bu sitede deneyin, %40 rakeback alın...

1.Bölüm

3.Bölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder